Pepermunt is zeer populair vanwege de enorme mogelijkheden om deze toe te passen. Pepermunt werkt verfrissend in tandpasta en kauwgom voor een frisse adem, maar vergemakkelijkt ook de ademhaling en ondersteunt bij het spijsverteringssysteem. 

Afhankelijk van het merk, wordt de pepermuntolie verkregen vanuit een stoomdestillaat van de bladeren van de (peper)muntplant. De olie kan via de huid worden opgenomen, via een diffuser/verstuiver dat de olie verspreid in de lucht, en (afhankelijk van het merk) is ook inname van de olie mogelijk.

Werking voor het lichaam

Pepermunt kan veelvuldig worden ingezet en ondersteunt op vele vlakken. De olie heeft een verfrissende en kalmerende werking en kan daarmee goed worden ingezet bij vermoeidheid, hitte, jeuk, irritatie en werkt ook goed bij wagenziekte. Ook hoofdpijn en migraine kunnen worden verlicht met pepermunt. Smeer hiervoor enkele druppels olie op het voorhoofd en in de nek.

De Pepermunt olie werkt ondersteunend bij allergische reacties. Met name voor hooikoorts combineer je de pepermuntolie met lavendelolie en citroenolie. Afhankelijk van het merk olie, doe je hiervoor enkele druppels van alle oliën in een glas water en neem in en/of doe de druppels in een diffuser en verstuif in de lucht om in te ademen. Laat je hierin goed adviseren door een adviseur. 

Pepermunt heeft ook een pijnstillende en ontstekingsremmend werking en kan dus goed worden ingezet bij verkoudheid, keelontsteking en griep. Afhankelijk van het merk olie, doe je een aantal druppels olie in een glas water en neem dit in of doe een aantal druppels in een diffuser om de pepermunt zo via de lucht te verspreiden, zodat je het kunt inademen. Verstuiven van pepermunt is vooral ook erg fijn tijdens het slapen als je je wat ziek voelt.

De verfrissende werking van pepermunt bevordert concentratie en versterkt het geheugen.

Werking voor de geest

Elke essentiële olie heeft ook een emotionele werking. Pepermunt geeft een impuls voor een (nieuwe) frisse start, reinigt en geeft energie. Pepermunt brengt vreugde en versterkt de verbinding tussen lichaam, geest en spiritualiteit. Het herinnert je eraan dat je gelukkig mag zijn en dat het leven mooi is en kan daardoor goed helpen bij het overwinnen van onzekerheid en gevoel van minderwaardigheid. Het geeft je namelijk kracht om emotionele pijn onder ogen te durven komen, te accepteren en uiteindelijk een plek te geven en te kunnen omarmen.

Pepermunt werkt uitstekend om letterlijk 'de lucht te klaren'. 

Tips voor gebruik

  • Bij last van allergie geeft pepermuntolie ruimte in je luchtwegen en holtes. Afhankelijk van het merk olie, doe je een aantal druppels onder je tong of neem in met water. Specifiek voor hooikoorts, kan pepermunt goed worden gecombineerd met lavendelolie en citroenolie. Deze oliën kan je ook verstuiven met een diffuser, van elke olie 2 druppels, aangevuld met koud water. 
  • Smeer enkele druppels op je voorhoofd, slapen en in de nek om hoofdpijn en migraine te verlichten.
  • Heb je koorts of voel je je niet fit, doe een aantal druppels onder je voeten.
  • Gebruik als verfrissende bodyspray bij opvliegers, of als het erg warm is.

Let op: Laat je altijd goed adviseren door een erkend adviseur waar je de etherische oliën koopt. 

Let op: Pepermuntolie is een scherpe olie en kan niet worden ingenomen bij kinderen jonger dan 6 jaar. Kinderen ouder dan 6 jaar altijd verdunnen met bijvoorbeeld kokosolie. Was ook na gebruik goed je handen en wrijf niet in je ogen.

Let op: Niet gebruiken bij het geven van borstvoeding. Pepermunt kan de productie negatief beïnvloeden. Bij gebruik van pepermunt tijdens de zwangerschap deze olie altijd verdunnen in verband met de hoge intensiteit van deze olie.

© 2019 - 2021 Key to Blossom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel