De verfrissende geur van sinaasappel geeft je gelijk een energie boost. Net als een sinaasappel zelf, bevat ook de sinaasappelolie veel anti-oxidanten en is daarmee essentieel voor onze algehele gezondheid en beschermt je in de verschillende seizoenen.

Afhankelijk van het merk olie, is de sinaasappelolie over het algemeen een koud geperste extractie van de oliën uit de schil van de sinaasappel. De olie kan via de huid worden opgenomen, via een diffuser/verstuiver dat de olie verspreid in de lucht, en (afhankelijk van het merk) is ook inname van de olie mogelijk.

Werking voor het lichaam

Sinaasappel kan veelvuldig worden ingezet en ondersteunt op vele vlakken. De sinaasappelolie is een krachtige schoonmaker en heeft zuiverende werking en werkt daarmee ondersteunend aan het spijsverteringssysteem. Ook werkt de sinaasappelolie zuiverend voor de huid en kan worden ingezet bij een onrustige, geïrriteerde huid en zorgt het voor het goede doorbloeding in de huid.

Tevens bevat sinaasappelolie, net als de fysieke sinaasappel, veel anti-oxidanten voor een extra boost van het immuunsysteem en kan dus het gehele jaar worden ingezet tegen allerlei seizoensinvloeden.

Door de frisse geur, helpt sinaasappelolie om fysieke en mentale vermoeidheid te verminderen en kan de olie worden ingezet bij een goede nachtrust. De sinaasappelolie werkt stimulerend, versterkend en maakt vrolijk en kan goed ingezet worden bij spanningen en stress.

Werking voor de geest

Elke essentiële olie heeft ook een emotionele werking. Sinaasappelolie is de olie van de overvloed. De olie richt zich op verschillende emoties en gevoelens. Zo stimuleert het je creativiteit, ondersteunt het een positieve gemoedstoestand en leert je om te handelen vanuit je hart en innerlijke gevoel.

Bij gebruik van sinaasappelolie wordt je weer verbonden met je innerlijke kind en versterkt daarmee je spontaniteit, speelsheid en vrolijkheid. Het maakt je los van gevoelens van angst, nervositeit en starheid. Kinderen met boze buien en veel spanning kunnen erg veel baat hebben bij de geur van sinaasappel.

Sinaasappelolie helpt je bij het vertrouwen dat iets 'genoeg' is en je niet snakt naar meer. Dat je werkt 'genoeg' is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over overvloed of tekorten. En ook dat je kunt geven en kunt delen, zonder iets terug te verwachten.

Tips voor gebruik

  • Kan je immuunsysteem wel een boost gebruiken, neem dan 1-2 druppels in (afhankelijk van het merk olie) om het immuunsysteem te ondersteunen.
  • Heb je last van acne dan is sinaasappelolie een fijne olie om de huid te reinigen. Doe een aantal druppels bij je gezichtsreiniger en reinig je gezicht, bij voorkeur tweemaal daags.
  • Moeilijke stoelgang? Doe, afhankelijk van het merk olie, een druppel in een glas water en drink of smeer een druppel olie op je buik en masseer wat in.
  • Vind je water drinken maar niks? Voeg dan, afhankelijk van het merk olie, een aantal druppels sinaasappelolie toe voor een verfrissende twist. 
  • Sinaasappelolie in een diffuser zorgt niet alleen voor een verfrissende geur in huis, maar heeft ook een positieve werking op je humeur.
  • Doe een aantal druppels sinaasappelolie op je stofzuigerzak om de frisse geur te verspreiden in je huis.

Let op: Laat je altijd goed adviseren door een erkend adviseur waar je de etherische oliën koopt. 

Let op: Minimaal 12 uur na gebruik van deze olie op de huid niet in de zon!

© 2019 - 2021 Key to Blossom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel