- EDELSTENEN A-Z -  

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van alle edelstenen die in de webshop te vinden zijn. Om te zien welke sieraden en producten er passen bij bepaalde edelstenen, klik op de edelsteen.

_________________________________________________________________________

Agaat is een beschermende steen. Het kan je helpen bij verdriet en geeft geborgenheid en harmonie in periodes van onrust en spanningen. Verder bevordert agaat je innerlijke groei en de (verdere) ontwikkeling van je spiritualiteit. 

Amazoniet brengt balans en beschermt tegen negatieve energie. Ook werkt deze edelsteen kalmerend en brengt deze rust bij bijvoorbeeld verdriet, angst en bezorgdheid.

Amethist werkt beschermend en zuiverend en stimuleert het zelfinzicht en het vertrouwen op je intuïtie. Amethist kan helpen bij slapeloosheid en kan verlichting bieden bij hoofdpijn en vermoeide ogen.

Aquamarijn heeft een kalmerende werking en vermindert daarmee stress. Geeft steun bij mensen die te maken hebben met veel verantwoording, dan wel een hoog verantwoordelijkheidsgevoel hebben en moedigt mensen aan om verantwoordelijkheid voor zichzelf te nemen. Kalmeert de geest in momenten van verwarring en stimuleert zelfexpressie en communicatie.  Aquamarijn is een zeer geschikte steen voor mensen die (over)gevoelig zijn voor prikkels van buitenaf.

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend. Deze steen trekt voorspoed en geluk aan, stimuleert je besluitvaardigheid en creativiteit. Waar de groene Aventurijn zich met name richt op het brengen van rust en balans, werkt de rode versie van Aventurijn vitaliserend en activerend. 

Bergkristal is een ontgiftende steen en zet negatieve energie om in positieve energie. Hiermee brengt hij evenwicht in lichaam en geest. Bergkristal vergroot je bewustzijn, laat je helder denken en brengt harmonie.

Carneool is een opwekkende steen die ondersteunt bij twijfels en juist extra vertrouwen geeft. Ook zorgt deze steen voor een boost voor je passie en creativiteit.

Citrien leert je waarderen wat je hebt, vergroot je eigenwaarde en vertrouwen in jezelf.

Granaat geeft nieuwe, positieve energie en kracht en zorgt voor reiniging. Deze edelsteen is ook de steen van de verbintenis, een steen die inspireert tot liefde en toewijding, maar ook moed en hoop in lastigere fases van het leven. 

Hematiet werkt aardend en beschermend en geeft balans tussen lichaam en geest. Daarnaast geeft hematiet zelfrespect, versterkt het je wilskracht en zelfvertrouwen. Het is een nuttige steen die helpt bij verslavingen en dwanghandelingen. Verder wordt hematiet sterk gekoppeld aan de bloedsomloop en zou het ondersteuning geven bij bijvoorbeeld bloedarmoede. 

Jade is de steen van zuiverheid en sereniteit. In het Oosten staat deze steen voor wijsheid die in rust wordt verzameld. Veel Aziatische mensen dragen vaak sieraden met jade erin verwerkt. Jade beschermt, verjaagt negatieve gevoelens en verzacht de geest en het denken.  

Jaspis (dalmatiër) maakt je evenwichtig en beschermt je tegen negatieve energie. Ook helpt jaspis dalmatiër om overzicht en helderheid te krijgen in je hoofd. 

Jaspis (rood) is een beschermende en aardende steen. Het versterkt een goede verbinding met de (Moeder) aarde en geeft hiermee stabiliteit en levenskracht in een onrustige periode. Daarnaast wakkert Jaspis je creativiteit aan en verhoogt het je productiviteit. 

​​Labradoriet is een sterk beschermende steen. Labradoriet versterkt je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen en stimuleert je creativiteit en helpt bij het ontwikkelend van je ideeën. 

Lapis Lazuli stimuleert (spirituele) wijsheid en je innerlijke rust en acceptatie. Deze steen helpt je om je innerlijke waarheid te vinden en ondersteunt je bij het vinden en het bewandelen van je eigen pad.

Malachiet ondersteunt de doorstroming van de energie en brengt evenwicht. Daarnaast kan malachiet goed worden ingezet om je te beschermen tegen straling, bijvoorbeeld van de computer.

Mosagaat verfrist de ziel en geeft rust. Het verbetert zelfrespect en versterkt je positieve karaktereigenschappen en ondersteunt bij het vergroten van je persoonlijke ruimte en stimuleert groei.

Obsidiaan (zwart) is gestold lava wat snel is afgekoeld, waardoor het geen kans heeft gekregen om te kristalliseren. Obsidiaan is een relatief krachtige steen en kan je een schild geven tegen negativisme. Deze steen bevordert groei op alle niveaus, stimuleert de verkenning van het onbekende en opent nieuwe wegen.

Onyx is een mooie vitaliserende en energetische steen. Zo kan onyx ondersteunen om negatieve energie en denkwijzen om te zetten naar een meer positieve mindset. Verder stimuleert onyx je doorzettingsvermogen en het bewaken van je grenzen om zo je doelen niet uit het oog te verliezen. 

Opaal (roze) is een beschermende steen en leert je handelen vanuit karma, wat je geeft, zul je ook weer ontvangen. Opaal wordt vaak verbonden aan liefde, hartstocht en verlangen en stimuleert het luchtigheid en spontaniteit.  

Rookkwarts is een van de meest aardende en beschermende stenen en werkt uitstekend bij stress, ondersteunt bij het doorkomen van moeilijke fases van het leven en versterkt vastberadenheid. Rookkwarts leert je om dingen los te laten die je niet langer meer nodig hebt en zorgt voor emotionele rust. 

Rozenkwarts is dé steen van het hart en de liefde. Het zorgt ervoor dat je liefde mag en kunt ontvangen en liefde mag en kunt geven. Rozenkwarts stimuleert daarmee ook liefde voor jezelf, acceptatie van jezelf.

Sneeuwkwarts helpt om terug te gaan naar je (innerlijke) zelf en is daarmee een goede steen voor mensen die veel verantwoordelijkheden (van anderen) op zich nemen en erg op anderen gericht zijn.

Sodaliet stimuleert zelfacceptatie en vertrouwen in jezelf. De steen ondersteunt je in het krijgen van inzichten in jezelf en helpt je om je mening en gevoelens te uiten.

Tijgeroog is dé steen van het evenwicht. Het geeft rust bij overspanning en extra energie bij uitputting. Ook brengt het je emoties in balans en werkt de steen erg aardend. Hierdoor is Tijgeroog perfect voor je gezondheid en welzijn.

​​​Toermalijnkwarts werkt zeer aardend en beschermend en is daarmee zeer geschikt om jezelf te beschermen tegen allerlei vormen van negatieve energie. Toermalijnkwarts helpt je om in je kracht te staan en stimuleert daarmee groei.

 

© 2019 - 2022 Key to Blossom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel