- DIY: MAAK JE EIGEN ROLLER -  

YES! Daar is 'ie dan, je starterskit met je eerste essentiële oliën! Je hebt vast al het een en ander gehoord of gelezen over essentiële oliën en hebt uiteindelijk de stap gezet om je eerste oliën aan te schaffen. Voor mij was mijn hevige hooikoorts de aanleiding om met oliën te beginnen en ik gebruik ze inmiddels voor veel verschillende doeleinden. Zo is er voor jou vast ook een bepaalde aanleiding waarom jij je zoektocht bent begonnen en bent uitgekomen bij essentiële oliën.

Zoals je wellicht al weet, kun je essentiële oliën op verschillende manieren toepassen:

 • Aromatisch, bijvoorbeeld via een diffuser of een lavasteen
 • Via de huid (topisch), bijvoorbeeld met gebruik van een roller
 • Door inname*, bijvoorbeeld in combinatie met water of via een capsule

Op deze pagina richt ik mij op de topische toepassing, het gebruik van oliën op je huid en dan specifiek voor het maken van een roller. Wat heb je nodig? 

DRAAGOLIE
Het is belangrijk dat je je essentiële olie verdunt. Hoeveel je verdunt is afhankelijk van onder andere leeftijd en gevoeligheid**. Je kunt een essentiële olie verdunnen door het gebruik van een draagolie. De meest voorkomende (draag)oliën zijn: 

 • Gefractioneerde (vloeibare) kokosolie / MCT olie. Deze olie is het meest licht en neutraal om te gebruiken als draagolie.
 • Amandelolie (pas wel op bij notenallergie).
 • Jojobaolie

Of gebruik bijvoorbeeld de gefractioneerde kokosolie / MCT olie als basis en voeg er een andere (draag)olie aan toe, zoals:

 • Cactusvijgolie, bijvoorbeeld bij het maken van gezichtsverzorgingsproducten
 • Castorolie, een fijne toevoeging bij het maken van haarproducten, zoals wenkbrauwserum of baardolie
 • Vitamine E olie, voor extra ondersteuning bij littekens, striea en tekenen van huidveroudering

Het merk dōTERRA verkoopt een eigen draagolie (gefractioneerde kokosolie) en ook Young Living heeft een eigen product, namelijk de V6 olie. Deze V6 olie is een combinatie van kokosolie, amandelolie, druivenpitolie, olijfolie, sesamolie, tarwekiemolie en zonnebloempitolie.

ROLLERS
Wellicht heb je al even rondgegeken in de webshop en dan vind je een groot assortiment aan rollers. Je kunt gaan voor heel uitgesproken en kleurrijk, maar er zijn ook veel producten in een meer natuurlijke (bamboe) stijl. Voor elke stijl en smaak is er iets te vinden in de webshop. 

Als we kijken naar de rollers, kun je deze grofweg verdelen in grote rollers (10 ml) en kleine rollers (5 ml). Als je net begint met het gebruiken van essentiële oliën, zou ik je aanraden om te starten met een aantal rollers van 5 ml. Zo kun je eerst eens het een en ander uitproberen en testen en ervaren wat het voor je doet. Bevalt je roller en gebruik je deze regelmatig, dan kun je een grotere versie maken. 

AAN DE SLAG!
Hoe maak je nu een roller? Kies een of meerdere essentiële olie(n) waar je een roller van wilt maken. Afhankelijk van onder andere leeftijd en gevoeligheid** bepaal je het aantal druppels essentiële olie dat je wilt gebruiken in je blend. 

 1. Maak je roller open
 2. Doe de druppels essentiële olie in de roller
 3. Voeg de draagolie toe aan de roller
 4. Doe de rollertop op de roller en sluit af met de dop
 5. Even schudden en je roller is klaar voor gebruik! 

TIP! Wil je een roller maken met verschillende essentiële oliën? Maak eerst de helft van je recept, zodat je de blend eventueel nog kunt aanpassen naar je eigen wens. Ben je helemaal tevreden? Vul de blend aan en maak je roller verder af. 

_____

Disclaimer:

* Het is heel belangrijk dat je 100% zuivere essentiële oliën gebruikt en je goed laat voorlichten welke oliën je op een verantwoordelijk manier kunt innemen en welke oliën je niet kunt innemen. 

** Er bestaat een mogelijke wisselwerking tussen medicijnen en essentiële oliën, waaronder een versterking van de bijwerking van medicijnen. Raadpleeg uw arts als u vragen heeft over de implementatie van essentiële oliën in uw dagelijkse routine. Let met name op bij een (mogelijke) zwangerschap en bij gebruik van bloedverdunners, welke essentiële olie veilig te gebruiken is. Ook voor kinderen gelden aangepaste richtlijnen. Raadpleeg hiervoor een gekwalificeerd arts. 

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De informatie is niet bedoeld om diagnoses te doen, niet bedoeld te behandelen, genezen en voorkomen in geval van ziekten, dan wel ter vervanging van medische raad van professionele artsen en medicijnen. Iedereen die aan een ziekte of verwondingen lijdt, dient een gekwalificeerde arts te raadplegen.
_____

© 2019 - 2022 Key to Blossom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel