- DIY: LIPPENBALSEM -  

Lekker aan de slag met je essentiële oliën? Maak je eigen lippenbalsem. Heerlijk in de koude periode van het jaar, of juist om je lippen wat meer te beschermen tijdens de zonnige tijden. Hoe leuk is het om je eigen lippenbalsem te maken!

Benodigdheden:

Bereiding:

  1. Vul een kleine (steel)pan met water en breng deze aan de kook. Plaats vervolgens een smeltpannetje op de pan met kokend water, zodat de stoom van het kokend water deze verwarmd. 
  2. Doe de kokosolie, shea butter en bijenwas in het smeltpannetje en laat het langzaam smelten (au bain-marie). 
  3. Zodra alles is gesmolten, haal je het smeltpannetje uit je andere pan en laat het mengsel iets afkoelen. TIP: Zelf zet ik het smeltpannetje dan even op een theedoek op het aanrecht. 
  4. Voeg drie druppels van je gekozen essentiële olie en eventueel wat mica poeder toe aan het mengsel en roer totdat deze goed is opgenomen en het een mooi glad en egaal geheel is. 
  5. Verdeel je mengsel in de drie (bamboe)potjes van 15 ml, of ga voor een grote pot, en laat afkoelen (in de koelkast). 

Et voilà, smeren maar!

TIP: Bovenstaand recept is voldoende om drie potjes van 15 ml te vullen. Wil je drie verschillende lippenbalsems maken? Vul dan eerst de drie potjes met het gesmolten mengsel en voeg vervolgens een druppel essentiële olie toe per potje en gebruik eventueel ook drie verschillende kleuren mica poeder. Hoe meer mica poeder, hoe meer kleur en glitters! 

TIP: Vind je één druppel essentiële olie per 15 ml potje te veel (of te sterk), gebruik dan een cocktailprikkertje. Doe het prikkertje in het gaatje van je olieflesje en zorg dat je essentiële olie op het prikkertje komt door ietwat met het flesje te zwenken. Roer vervolgens met het prikkertje door het mengsel in je bamboe potje om zo de essentiële olie door het mengsel te mengen.

LET OP: Kies altijd essentiële oliën die niet schadelijk zijn als je een beetje binnenkrijgt. 

_____

Disclaimer:

Het is heel belangrijk dat je 100% zuivere essentiële oliën gebruikt en je goed laat voorlichten welke oliën je op een verantwoordelijk manier kunt innemen en welke oliën je niet kunt innemen. 

Er bestaat een mogelijke wisselwerking tussen medicijnen en essentiële oliën, waaronder een versterking van de bijwerking van medicijnen. Raadpleeg uw arts als u vragen heeft over de implementatie van essentiële oliën in uw dagelijkse routine. Let met name op bij een (mogelijke) zwangerschap en bij gebruik van bloedverdunners, welke essentiële olie veilig te gebruiken is. Ook voor kinderen gelden aangepaste richtlijnen. Raadpleeg hiervoor een gekwalificeerd arts. 

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De informatie is niet bedoeld om diagnoses te doen, niet bedoeld te behandelen, genezen en voorkomen in geval van ziekten, dan wel ter vervanging van medische raad van professionele artsen en medicijnen. Iedereen die aan een ziekte of verwondingen lijdt, dient een gekwalificeerde arts te raadplegen.
_____

© 2019 - 2022 Key to Blossom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel