- DIY: BRUISBALLEN -  

Kun jij ook zo genieten van een heerlijk bad? Maak dan eenvoudig je eigen bruisballen.

BENODIGDHEDEN

OVERIGE BENODIGDHEDEN
Een mengkom, een klein bakje voor het mengen van je essentiële olie met de draagolie, een (klein) sprayflesje gevuld met water, de vorm of mal waar je je bruisbal in wilt maken en een bordje of plank om tot slot je bruisballen op te laten drogen.

BEREIDING

  • Doe de baking soda en citroenzuur in een mengkom en meng door elkaar. 💡TIP: Haal een klein beetje van dit mengsel uit de kom en zet apart. Dit kun je later gebruiken als je mengsel iets te nat wordt. 
  • Meng de draagolie samen met de essentiële olie in een apart bakje en voeg toe aan de mengkom. 
  • Meng met je handen, zodat alle klontjes verkruimelen en er een egaal geheel ontstaat. 
  • Vul het sprayflesje met water. Spray beetje voor beetje het water op het mengsel en blijf kneden met je handen.💡TIP: Langzaam werken is bij deze stap belangrijk! Voeg je te snel te veel water toen, dan zal het mengsel gaan schuimen. Zodra dit gebeurt, kneed gelijk het mengsel goed door en gebruik eventueel wat baking soda/citroenzuur mix dat je apart hebt gezet. Door wat 'poeder' toe te voegen, zal het schuimen verminderen. 
  • Blijf water toevoegen totdat je mengsel aanvoelt als 'nat zand'. Als je het kunt samenknijpen met je hand en kunt overpakken met je andere hand zonder dat het breekt of uit elkaar valt, dan is het mengsel klaar. 
  • Vul de ene helft van je bruisbal mal eventueel eerst met gedroogde bloemetjes en vul aan met het mengsel. Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van de bruisbal mal. Vul bij voorkeur de helften tot net iets over de rand en druk goed aan. 
  • Druk beide helften stevig op elkaar. Houd vervolgens een helft vast en draai voorzichtig aan de andere helft, zodat één van de helften los komt van de bruisbal. 
  • Haal één van de helften van de bruisbal af en haal vervolgens de bruisbal uit de andere helft van de mal. 
  • Laat de bruisbal nog even uitharden, totdat deze droog en hard is. Afhankelijk van de grootte van je bruisbal kan dit een aantal uur duren. Mocht je toch al eerder in bad willen, kan dit uiteraard, al kan de bruisbal mogelijk sneller uit elkaar vallen. 

TIP: Liever een filmpje bekijken? Check de highlight 'DIY Bruisbal' op ons Instagram account

💡 WIST JE DAT: Door de essentiële olie eerst te mengen met een draagolie, worden deze verdund. Zodra de baking soda en citroenzuur oplost in je bad, blijven de essentiële oliën dus verdund achter in plaats van dat deze direct in aanraking komen met je huid, die al iets gevoeliger is geworden door de warmte van je bad. 

*💡 LET OP: Stem het aantal te gebruiken druppels essentiële olie af op de persoon die in bad gaat. Zo wordt er minder druppels geadviseerd bij onder andere kinderen en zwangere vrouwen. 

*💡 LET OP: Gebruik een essentiële olie die geschikt is voor in bad en voor gebruik op de huid, passend bij de (gezondheid van de) persoon die de bruisbal gaat gebruiken. Ook hiervoor gelden andere richtlijnen voor bijvoorbeeld kinderen en zwangere vrouwen.

_____

Disclaimer:

Het is heel belangrijk dat je 100% zuivere essentiële oliën gebruikt en je goed laat voorlichten welke oliën je op een verantwoordelijk manier kunt innemen en welke oliën je niet kunt innemen. 

Er bestaat een mogelijke wisselwerking tussen medicijnen en essentiële oliën, waaronder een versterking van de bijwerking van medicijnen. Raadpleeg uw arts als u vragen heeft over de implementatie van essentiële oliën in uw dagelijkse routine. Let met name op bij een (mogelijke) zwangerschap en bij gebruik van bloedverdunners, welke essentiële olie veilig te gebruiken is. Ook voor kinderen gelden aangepaste richtlijnen. Raadpleeg hiervoor een gekwalificeerd arts. 

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De informatie is niet bedoeld om diagnoses te doen, niet bedoeld te behandelen, genezen en voorkomen in geval van ziekten, dan wel ter vervanging van medische raad van professionele artsen en medicijnen. Iedereen die aan een ziekte of verwondingen lijdt, dient een gekwalificeerde arts te raadplegen.
_____

Sorteer op
Sorteer op
© 2019 - 2022 Key to Blossom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel